Van 10 tot 14 september 2018 organiseert Defensie een oefening genaamd ‘United Dingo’. De oefening gaat van start in de Antwerpse Kempen en speelt zich vervolgens verder af in de haven van Antwerpen en in het Waasland.

Tijdens deze oefening trainen de militairen van het Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn – Grenadiers, samen met verschillende andere Belgische eenheden, voor het uitvoeren van veiligheids- en gevechtsoperaties. Tijdens ‘United Dingo’ worden de militairen ondersteund door de ontmijningsdienst DOVO en de politiediensten,… Deze oefening heeft ook een internationaal karakter door de deelname van Nederlandse Snipers. De militairen zullen zich voornamelijk te voet en met licht bepantserde voertuigen van het type DINGO, LYNX en PIRANHA verplaatsen.

Om de training zo realistisch mogelijk te maken, vindt de oefening plaats buiten de militaire oefenterreinen. De kans bestaat dat er zich een aantal minder courante gebeurtenissen voordoen in je omgeving, zoals vuren met oefenmunitie, helikopters die op lage hoogte overvliegen, incidenten die meer geluid veroorzaken, aanwezigheid van militairen in je straat,...

Defensie doet al het nodige om schade, klachten en milieuoverlast te vermijden. Indien je ondanks de voorzorgsmaatregelen toch klachten hebt, schade ondervindt of oefenmunitie vindt, gelieve dan contact op te nemen via het nummer 0800/99838 of je tot onze politiezone te wenden (03/660.09.30).