Vorige week vond er een nieuwe ‘multidisciplinaire grenscontrole’ plaats, oftewel een gezamenlijke actie van politiezone Noord en de Nederlandse politie van Woensdrecht. De controles waren voornamelijk gericht op diefstal in woning, gezien de stijging van het aantal inbraken de laatste weken. Zowel zichtbare als anonieme patrouilles controleerden in Putte op Belgisch en Nederlands grondgebied.

Op drie plaatsen, 2 aan de Belgische kant van de grens en 1 in Nederlands Putte, werd het verkeer afgeleid en werden wagens en inzittenden gecontroleerd. Een van onze combi’s, uitgerust met ANPR-camera’s, bleef ook steeds in de buurt om nummerplaten te herkennen.

 

 

Daarnaast werden ook enkele pv’s opgemaakt voor verkeersinbreuken, rijden onder invloed van alcohol en drugsbezit. De meest opvallende passanten waren een dame met een (levende, maar blijkbaar erg tamme) papegaai op haar schoot, en een carnavalswagen.

Er staan nog meer gezamenlijke acties van onze ‘politie zonder grenzen’ op het programma de komende maanden, want criminaliteit stop niet aan de grens.