Twee weken geleden liep de BOB-wintercampagne van 2018-2019 af. De resultaten van onze politiezone tonen een daling van het aantal gecontroleerde bestuurders onder invloed tegenover een jaar geleden. Toch is er nog ruimte voor verbetering, zeker als we naar het nationaal gemiddelde kijken.

De wintercampagne van BOB liep van 30 november 2018 tot en met 28 januari 2019. Gedurende twee maanden controleerden we intensief op rijden onder invloed. In politiezone Noord lieten we 704 bestuurders blazen. Daarvan bleek 3,41% te veel op te hebben. In vergelijking met de cijfers van de vorige wintercampagne is dit een verbetering. Toen controleerden we minder bestuurders, maar reed meer dan 7% onder invloed.

De daling is op nationaal niveau ook zichtbaar en de resultaten zien er bemoedigend uit. Door de stijging van het aantal controles en de voorafgaande aankondiging van bepaalde controleacties, worden bestuurders zich bewust van de gevaren en denken ze twee keer na vooraleer ze dronken achter het stuur kruipen.

Toch blijven we in Kapellen en Stabroek een eind boven het nationaal gemiddelde uitsteken. Dat kan zeker nog beter! Daarom zetten we ook buiten de grote campagnemomenten in op alcohol- en drugscontroles.