Tijdens de wintermaanden, een gevoelige periode voor woninginbraken en diefstallen uit voertuigen, hebben we extra ingezet op controleacties en patrouilles. Onder de noemer “Horen? Zien? Bellen!” spoorden we burgers aan om zelf mee een oogje in het zeil te houden en ons steevast te verwittigen als ze iets verdachts opmerkten in hun buurt. Met de overschakeling op het zomeruur is ons project op z’n einde gekomen; tijd om te evalueren.


Tussen oktober 2018 en maart 2019 waren er 62 inbraken in onze zone. In dezelfde periode de vorige jaren werd er 82 keer ingebroken. Dit betekent een daling van 25%.

In de maand november piekte het aantal inbraken tot 35. Na analyse van het cijfermateriaal en overleg met onze partners hebben we onmiddellijk ingegrepen en extra patrouilles georganiseerd in de tijdsspanne en op de plaatsen waar veel inbraken werden gepleegd. Het gevolg was dat het aantal inbraken in december daalde tot 4.

In januari werden drie inbrekers op heterdaad gevat kort nadat de eigenaar ons verwittigde. Aan de hand van de beschrijving van de eigenaar konden we de verdachten opsporen. Ook in februari en maart werden auto-inbrekers gevat op heterdaad nadat een alerte burger de politie belde.

PZ Noord blijft waakzaam en staat tot uw dienst! Aarzel nooit om ons te bellen als je iets verdachts opmerkt!