We hebben opnieuw een succesvolle middag fietslabelen achter de rug! Dinsdag stelden we ons op aan het station van Kapellen. Iedereen kon langskomen om zijn of haar fiets te laten labelen en zo beter te beveiligen tegen diefstal. Wie dat deed ontving een folder met preventietips en een leuke sleutelhanger of smiley :-).

NMBS + Politie

In samenwerking met de NMBS, die met de ‘preventieweek fietsdiefstal’ inzet op het verlagen van het aantal fietsdiefstallen aan stations, organiseerde Politiezone Noord gisteren een actie fietslabelen. We deden dit al enkele keren in het kader van de preventieweek en bij elke actie groeit het aantal bezoekers aan onze stand. Het prachtige weer zat er gisteren ongetwijfeld ook voor iets tussen. De acties worden door veel burgers heel positief onthaald.

Preventie

Een gelabelde fiets is minder interessant voor dieven en bovendien kunnen we een gestolen fiets aan de hand van het label sneller terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Bovendien duurt het labelen maar een paar minuten en is het gratis.

Het is uiteraard belangrijk om je fiets altijd op slot te zetten met een degelijk slot. De NMBS kwam zelf een kijkje nemen en noteren welke fietsen in de fietsenstallingen aan het station goed op slot stonden.


Toekomstige acties

We zijn aanwezig op de Dorpsdag van Kapellen op 19 mei en voorzien daar ook de mogelijkheid om je fiets te laten labelen. We houden regelmatig labelacties, hou onze website en Facebookpagina in de gaten!

Je bent ook steeds welkom op het politiekantoor: elke donderdagvoormiddag in Kapellen of op afspraak in Kapellen en Stabroek. Bel even op 03 660 09 30 (Kapellen) of 03 660 09 70 (Stabroek) om een afspraak te maken.