Op 2,3 en 4 december draaiden onze flitscamera’s overuren. Maar liefst 2714 voertuigen passeerden de camera. Een dikke 5% daarvan reed te snel. We gingen flitsen op plaatsen waar max. 50 km/uur toegelaten is, behalve in de Bosdreef, op het gedeelte waar je max. 30 km/uur mag rijden.

Voor de topsnelheid van 112 km/uur op de Kleine Molenweg zal de bestuurder zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. Dat betekent sowieso een (behoorlijke) boete, een rijverbod van minstens 15 dagen en een grote kans dat hij/zij alle examens opnieuw moet afleggen. De eigenaar van het voertuig heeft immers nog niet lang een rijbewijs.


Op de Heidestraat leverde de gemeten topsnelheid van 90 km/uur eveneens een verantwoording voor de rechtbank op, een boete en een rijverbod van minstens 15 dagen. Voor 84 km/uur op dezelfde plaats zal de bestuurder een onmiddellijke inning van 251 euro ontvangen.


78 km/uur op de Antwerpsesteenweg is goed voor 185 euro, 75 km/uur op het Hoogeind levert een onmiddellijke inning op van 152 euro. Rij je op het Hoogeind 69 km/uur, dan betaal je 86 euro.


In het gedeelte van de Bosdreef waar max. 30 km/uur toegelaten is, is 58 km/uur al goed voor 185 euro.