Op 1 maart 2020 start Politiezone Noord met onthaal op afspraak voor niet-dringende aangiftes. Wil je aangifte doen, maak dan eerst een afspraak. Je kan zowel op het politiekantoor in Kapellen als Stabroek terecht en de openingsuren blijven ongewijzigd. Dankzij deze nieuwe aanpak kunnen we meer dienstverlening op maat bieden met het oog op de uitdagingen van de toekomst. Ook de politiezones Brasschaat en Schoten starten op 1 maart met onthaal op afspraak.

 
Waarom op afspraak?

Deze vernieuwing heeft heel wat voordelen:

  • Met onthaal op afspraak zijn wachttijden aan het loket verleden tijd. Je kiest het moment dat jou het best past.
  • Voor elke afspraak wordt voldoende tijd voorzien zodat je je verhaal in alle rust kan doen.
  • Je weet meteen welke documenten nodig zijn voor je aangifte. Zo bespaar je een extra trip naar het commissariaat.
  • De inspecteurs zullen nog vaker aanwezig zijn op straat omdat ze niet meer moeten wachten op aangiftes op kantoor.


Uiteraard blijven we dag en nacht voor je klaarstaan om dringende politiehulp te garanderen. Voor dringende hulp bel je het noodnummer 101. De centrale stuurt onze ploegen dan aan. Je kan ook nog steeds telefonisch terecht op de commissariaten in Kapellen en Stabroek voor inlichtingen.Eenvoudig en online


Vanaf 1 maart 2020 kan je zelf online een afspraak maken via onze website:

  • Surf naar de website van onze zone www.pznoord.be en plan je afspraak op het moment dat jou het best past. *
  • Op de website vind je ook veel informatie over de verschillende mogelijke meldingen en aangiftes en hoe de politie die behandelt. **
  • Geef aan waarom je een afspraak nodig hebt en geef een korte beschrijving van wat jou overkomen is. Zo kan de inspecteur of onthaalmedewerker zich voorbereiden op jouw bezoek. Als er iets onduidelijk of niet correct is, word je telefonisch gecontacteerd.


Als je niet in de mogelijkheid bent om online een afspraak te maken of vragen hebt, kan je telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren. Deze blijven ongewijzigd. Een medewerker zal je graag advies geven en/of een afspraak voor je maken. 

* In de week van 17 februari zal deze functie toegevoegd worden aan de website en kan je al een afspraak plannen vanaf 1 maart.
** Deze rubriek is momenteel onder constructie en zal eveneens in de week van 17 februari beschikbaar zijn.

We benadrukken dat we nog steeds 24/7 klaarstaan voor dringende oproepen. Heb je dringende politiehulp nodig of hoor/zie je iets verdachts? Bel onmiddellijk 101!