De Lombaardstraat in Hoevenen verwerkt op piekmomenten veel fietsverkeer naar de verschillende schoolomgevingen in de buurt. Om dit fietsverkeer voldoende ruimte tussen het autoverkeer op de rijweg te geven, wordt het principe van fietsstraat ingevoerd in de Lombaardstraat.

In fietsstraten mogen de fietsers de ganse breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze slechts opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde indien de rijbaan opengesteld is in beide rijrichtingen. Gemotoriseerd verkeer heeft toegang tot fietsstraten. Zij mogen de fietsers evenwel niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur. Bestuurders van rijwielen of speed pedelecs worden gelijkgesteld met fietsers.

Afbeeldingsresultaat voor fietsstraat


De verkeerstekens zijn de borden F111 en F113. Er wordt tevens een grondmarkering van deze tekens in het midden van de straat geplaatst.

De verkeerstekens zullen in de maand maart geplaatst worden en de maatregel is onmiddellijk van kracht. Het aanvullend verkeersreglement kan je raadplegen op de website van de gemeente Stabroek.