Het inschrijvingsbewijs van een voertuig bestaat uit twee delen. Een daarvan bewaar je in het voertuig, het andere deel bewaar je thuis. Als je (een deel van) het inschrijvingsbewijs van je voertuig kwijt bent, moet je hiervan aangifte doen bij de politie. Maak daarvoor een afspraak via onze website of via 03 660 09 30. 

1. Als je het gelijkvormigheidsattest van je voertuig bent verloren, vraag je een duplicaat aan via de dealer.


2. Als je het verzekeringsbewijs kwijt bent, neem je contact op met je verzekeringsmakelaar.


3. Als je het inschrijvingsbewijs van je voertuig verloren bent, kan je een attest van verlies aanvragen bij de lokale politie.

Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen, je knipt dit zelf in twee van zodra je dit ontvangt. Eén deel bewaar je thuis, het andere deel bewaar je in je voertuig. Van zodra je één van beide delen bent verloren, moet je hiervan aangifte doen. Neem het deel van het inschrijvingsbewijs dat je niet kwijt bent mee naar het commissariaat wanneer je aangifte komt doen.

Om aangifte te doen van het verlies van het inschrijvingsbewijs zijn er enkele zaken waarop je moet letten:

  • Enkel de titularis van het inschrijvingsbewijs kan aangifte doen.

  • Je moet het voertuig meebrengen naar het politiekantoor. Is het voertuig niet rijvaardig? Bezorg ons dan de gegevens van de plaats van het voertuig. Dan komen we langs op de plaats waar het voertuig staat om het chassisnummer te controleren. 

  • Let op: Bij tweedehandswagens stellen we vaak vast dat het inschrijvingsbewijs niet op naam van de aanvrager staat. In dat geval kan de politie geen attest verlies aan je meegeven. De vorige eigenaar zal dan samen met het voertuig aangifte moeten doen.

Na de aangifte ontvang je een attest dat je aangetekend moet overmaken aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Je verzekeringsagent regelt dit eventueel voor jou.


4. Bij diefstal van je boorddocumenten moet je hiervan aangifte doen op het commissariaat.

Breng het voertuig mee als ook je inschrijvingsbewijs werd gestolen. Als je documenten werden gestolen naar aanleiding van een diefstal uit je voertuig, breng dan ook het voertuig mee. 

 

Gezocht: het inschrijvingsbewijs van mijn wagen - WegwijsFoto: Wegwijs Vlaanderen