De ploegen van politiezone Noord hielden op minder dan een week tijd twee chauffeurs tegen die ondanks een rijverbod toch met de auto reden. Beide bestuurders waren bovendien geïntoxiceerd op het moment van controle.

Op woensdag 12 april kon een ploeg van onze zone B. V. tegenhouden op het kruispunt van de Withoeflei en de Heidestatiestraat in Kalmthout. Deze man was gekend bij onze diensten vanwege een levenslang rijverbod. Desondanks vermoedden we dat hij nog steeds met de auto reed. Dankzij een gerichte actie konden we hem op heterdaad betrappen. Uit de ademtest bleek ook nog dat hij te veel gedronken had. Zijn wagen werd in beslag genomen.

Enkele dagen eerder, op zaterdag 7 april laat op de avond, zette een patrouille een lichte vrachtauto aan de kant op de Hoogboomsteenweg toen ze merkte dat het voertuig over de weg zwalpte. De duidelijk beschonken chauffeur legde een positieve ademtest af en kon geen rijbewijs voorleggen. Uit verder onderzoek bleek dat hij sinds februari een rijverbod heeft voor een volledig jaar.

Beiden zijn gekend bij het gerecht voor soortgelijke feiten en werden verder ter beschikking gesteld van het parket.