Donderdag 16 maart 2023 hielden we samen met onze Nederlandse collega's uit basisteam Bergen op Zoom een controle waarbij de aandacht van de agenten gericht was op drugsoverlast, woninginbraken en verkeersveiligheid.

 

Omdat politiemensen in het grensgebied vaker met elkaar te maken hebben tijdens hun diensten - politiewerk stopt immers niet bij de grens - voeren de twee politiediensten vaker gezamenlijke controles uit. Niet alleen voor het actief tegengaan van misdrijven zijn deze controles een beproefd middel, ook met betrekking tot het uitwisselen van allerlei informatie is het prettig voor beide organisaties dat zij samenwerken.

 

Resultaten

Door de Nederlandse agenten werden 28 blaastesten afgenomen van bestuurders. Onze eigen collega’s werkten met de ‘sniffer’, een apparaatje waarmee heel snel kan worden gecontroleerd of iemand alcohol heeft gedronken. Als deze snelle test uitwijst dat er alcohol is gedronken dan moet een bestuurder alsnog een blaastest doen. Dat gebeurde bij vier automobilisten. Eén daarvan werd betrapt op het rijden onder invloed. Aan de Nederlandse zijde van de grens was eveneens een bestuurder ‘het haasje’.

Twee automobilisten en een fietser werden bekeurd omdat zij hun voertuig bestuurden met hun mobiele telefoon in de hand. Twee kregen een bekeuring omdat zij hun voertuig niet verzekerd hadden, twee anderen droegen hun veiligheidsgordel niet en nog twee auto’s hadden te weinig profiel op de banden. Ook werd 8 gram softdrugs in beslag genomen en kreeg een automobilist een bekeuring omdat het kinderzitje in zijn auto niet op de juiste manier bevestigd was.

  

Beide politie-instanties zijn tevreden over dit soort gezamenlijke controles en gaan hier zeker mee door in de toekomst.