Ook deze winter lanceert de VSV weer de campagne 'Groot Gelijk dat je drugsvrij rijdt'. Rijden onder invloed van alcohol of drugs is levensgevaarlijk; groot gelijk dus dat je drugsvrij rijdt.


Het effect van drugs en alcohol in het verkeer is niet te onderschatten. Partydrugs zoals XTC, speed en cocaïne zorgen voor overmoedig en onvoorspelbaar rijgedrag, terwijl je door cannabis te traag reageert in de auto. Daarom lanceert de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) deze campagne met de boodschap: een avondje uit is pas compleet als je op voorhand hebt afgesproken hoe iedereen weer veilig thuis geraakt. Dit kan op verschillende manieren: neem een taxi, boek een hotel of carpool met een nuchtere chauffeur, maar rijd altijd drugsvrij.


Het hele jaar door, maar zeker tijdens de feestperiode, zetten wij als politiezone in op veiligheid in het verkeer. Je kan onze inspecteurs dagelijks tegenkomen voor een alcohol- en drugscontrole. Als je bij de gelukkigen bent ontvang je misschien wel een - intussen legendarische - BOB-sleutelhanger ;-).