Tijdens de wintermaanden zien we steeds een toename van het aantal woninginbraken en diefstallen uit voertuigen. Wij leveren als politiedienst extra inspanningen door controleacties uit te voeren en te patrouilleren in inbraakgevoelige wijken. De politie kan echter niet overal tegelijk aanwezig zijn. Daarom willen wij graag een beroep doen op jou als inwoner. Jij weet het best wat er verdacht is in jouw buurt. Meestal ken jij de voertuigen van je buren of mensen die er regelmatig op bezoek komen, maar ook hun gedrag en gewoonten. Sociale controle is het beste wapen in de strijd tegen inbraken. Merk je iets dat niet klopt, verwittig ons dan onmiddellijk!


Iets verdachts gezien? Bel 101!

Aarzel niet om 101 te bellen als je iets verdachts opmerkt. De noodcentrale is 24/7 bereikbaar en staat in rechtstreeks contact met onze ploegen op het terrein. Zo kunnen wij onmiddellijk nazicht doen en is de pakkans groter. Wacht niet tot de volgende dag om ons te verwittigen. Dan zijn de verdachte personen al lang gaan lopen. Blijkt er achteraf toch niets aan de hand, hebben wij het tenminste kunnen checken.

Mails of berichten via sociale media worden niet permanent opgevolgd en zijn dus niet geschikt voor dringende meldingen. 


Wat is verdacht?

  onbekenden die woningen of voertuigen in de gaten houden;
  vreemde gedragingen van onbekende personen in jouw buurt;
  onbekenden die aanbellen en vreemde vragen stellen;
  een onbekend voertuig dat traag rijdt en waarvan de inzittenden veel aandacht hebben voor woningen of geparkeerde voertuigen.

 

Wat geef je door?

Geef zoveel mogelijk informatie door:

  persoonsbeschrijving, vluchtrichting, type en kleur van het voertuig, nummerplaat, ... kortom zo veel mogelijk details!
  bel steeds zelf, ga er niet van uit dat de buren dit doen
  meld verdachte handelingen onmiddellijk, ook 's nachts!