Foutparkeerders kunnen niet enkel voor frustraties zorgen, soms brengen ze ook andere weggebruikers in gevaar. Als jij je voertuig foutief parkeert, impliceert dit misschien een verminderde zichtbaarheid van en voor andere weggebruikers.


Wie niet minder mobiel is of geen persoon met verminderde mobiliteit vervoert, gebruikt geen parkeerplaats voor mindervaliden. Ook al is het maar voor even en moet je snel even binnen springen bij de bakker. Als jij deze plek inneemt, moet een minder mobiele persoon verderop parkeerplaats zoeken. Onze zone neemt het onrechtmatig innemen van zo'n parkeerplaatsen enorm ernstig en houdt regelmatig toezicht. Rekening houden met je medemens en hun parkeerplaats is een belangrijke puzzelstuk van verkeersveiligheid in onze gemeente.


Parkeren voor de inrit
 van eigendommen is verboden, behalve voor de voertuigen waarvan de nummerplaat leesbaar op de inrit is aangebracht. Het speelt geen rol wat de functie is van de inrit. Je mag niet parkeren voor een garagepoort, zelfs als die niet gebruikt wordt.


Stilstaan voor een oprit 
of poort mag wel. Stilstaan is de tijd die je nodig hebt om personen in- en uit te laten stappen of om te laden en te lossen.


Blokkeert een voertuig jouw inrit? Zie je een foutief geparkeerd voertuig dat zorgt voor gevaarlijke situaties? Staat er een voertuig onrechtmatig op een parkeerplaats voor mindervaliden? Meld dit telefonisch via 03 660 09 30 tijdens de openingsuren. Buiten de openingsuren contacteer je 101.


We zoeken uit van wie het voertuig is en contacteren de eigenaar. Als het nodig is, zal er een ploeg ter plaatse komen. Er wordt enkel getakeld bij uiterste noodzaak of bij hinder voor andere weggebruikers. Eens de takelwagen gevraagd is, zijn de kosten voor de foutparkeerder.